ParaMedisch Slaapadvies

Home » Slaapadvies


Over mij


 

Chris

 

Hallo, ik ben Chris De Buyser

# Para-medisch Ergonomisch Slaapcomfort-Adviseur

 

Chris De Buyser (1971) is afgestudeerd rugverpleegkundige en gebarentaal-tolk.  Vanuit zijn bedrijf Dormex SlaapComfort biedt hij ergonomisch verantwoord en gezond slaapcomfort aan.  Zijn jarenlange expertise in de bedding-industrie heeft al duizenden mensen geholpen die op zoek zijn naar het juiste slaapcomfort.


Mijn opleiding


Het is altijd mijn passie geweest om met mensen te werken.  Daarom koos ik voor de opleiding verpleegkunde in de EHSAL Brussel  omdat dit mijn manier was om mensen te helpen.  Na het slagen van mijn opleiding in 1992 heb ik gedurende meer dan 15 jaar in binnen en buitenland gewerkt, steeds in het operatie-kwartier.  Met als specialisatie orthopedie en neurochirurgie.


Mijn expertise


Door mijn jarenlange samenwerking met orthopedisten en neurochirurgen kwam ik meer en meer tot de conclusie dat verantwoord en ergonomisch slapen één van de meest belangrijkste aspecten waren (en zijn) om gedurende de dag op een gezonde manier te kunnen functioneren.  Tijdens mijn opleiding en mijn werk merkte ik op dat de noodzaak van een goede matras en kussen door medische specialisten ongekend terrein bleek en tot op heden nog steeds blijkt te zijn.


Mijn visie


“Ik geloof dat we een betere versie van onszelf zijn met een goede nachtrust.”

Wist U dat wij 1/3 van ons leven in ons bed doorbrengen? Bijgevolg is het bed, de matras het onderstel en het kussen, het allerbelangrijkste meubel in ons huis.  Slapen zorgt ervoor dat wij onze innerlijke batterij weer kunnen opladen opdat we de volgende dag optimaal kunnen functioneren.  Verantwoord, gezond en ergonomisch slapen zorgt er ook voor dat onze rug- en nekwervels zich weer op de juiste manier plaatsen.  Daarom is het mijn missie en visie om nauwkeurig te kijken welke matras en/of kussen het beste bij U past.

SlaapTip #1

Advies


Bij Dormex kunt U op 2 manieren deskundig advies krijgen over een slaapsysteem. Of U komt langs tijdens de openingsuren of U maakt een afspraak.  

De afspraak kan steeds na de openingsuren tussen 17.00 en 18.00 of op zondag en maandag tussen 11.00 en 16.00.

 

Maak nu een afspraak

 

 


Voordelen van een afspraak


  • Begeleiding door Chris, paramedische slaapadviseur
  • U hebt de showroom voor u alleen
  • U wordt niet gestoord door andere klanten
  • U krijgt tijd om de slaapsystemen te ervaren
  • U krijgt de volle aandacht

 

 

 ☎   03 295 63 19


 Hoe een nieuw bed uitkiezen?


 

HET CONTACT MET UW MATRAS


Met contact wordt het eerste contact met uw matras bedoeld, het eerste gevoel dat in de eerste seconden zeer belangrijk is. Dankzij het contact kunnen uw spieren zich langzaam ontspannen en kunt u de spanning van de dag laten wegglijden.

Afhankelijk van de dikte van de vulling kan het contact soft, medium of hard zijn. De keuze hangt van uw voorkeur af of van de manier waarop u slaapt.

Een zacht contact wordt mogelijk gemaakt door een dikke opvulling wat een gevoel van welzijn en een heerlijk comfort biedt.  

Een comfortschuim zorgt voor een stevig en dynamiek contact. 

6. Het contact met uw matras
7. De ondersteuning van uw matras

DE ONDERSTEUNING VAN UW MATRAS


Onze matrassen bieden een ondersteuning die zich aan uw lichaam aanpast, om uw gewrichten te ontlasten en uw bewegingen gedurende de nacht te verminderen.

De keuze van de ondersteuning (soft, medium of firm) hangt in grote mate af van uw lichaamsbouw. De matras moet uw wervelkolom perfect ondersteunen.  Laat u daarom adviseren door Chris, onze para-medische slaapadviseur.

DE AFMETINGEN VAN UW MATRAS


Een standaardmatras is minimum 160 cm breed.  Op een matras met een breedte van minimum 160 cm kunt u beter slapen zonder dat u last heeft van uw partner (of dat uw partner last heeft van u). Uit de Franse Acticouple-studie is gebleken dat slapen op een matras van 160 cm breed de slaapkwaliteit met bijna 50% toeneemt.  Een koppel kan met een groter bed dagelijks 20 minuten aan diepe en trage slaap winnen en een kortere en lichtere slaap hebben. Deze diepe slaapfase is enorm belangrijk omdat hier het fysieke en geestelijke welzijn ontstaat.

Wat betreft de lengte van uw matras moet u een exemplaar kiezen dat minimaal 15 cm langer dan uzelf is.  Een persoon met een lengte van 1,85 m geldt dus dat u een matras van 2 m lang moet voorzien.  Simmons Beautyrest biedt ook 210 en 220 aan.

Wij bieden naast 2-persoons matrassen (140/200 – 150/200 – 160/200 – 180/200 en 200/200) ook 1-persoons matrassen aan (80/200 – 90/200 – 100/200 – 120/200) aan.

8. De Afmeting van uw matras