Bedtextiel

Home » Bedtextiel


Bedtextiel


 

bedlinnen

Onze Merken


  • Kayori
  • Soraya
  • Damai

Een perfect opgemaakt bed


  • Hoeslakens
  • Dekbedovertrekken
  • Moltons
  • Matrasbeschermers
  • Dekbedden
  • Orthopedische Ergonomische Kussens
  • Donsdekens

Ontdek onze collecties in onze showroom.  Wij helpen u graag verder bij de aankoop van uw donsdeken, kussen en ander bedtextiel.

Onze missie en filosofie


Het zijn de kleine dingen die er toe doen in het leven. Wij vergeten ze vaak, maar het zijn juist deze kleine dingen die een groot verschil maken in de wereld waarin we leven. De meeste kostbare momenten van ongecompliceerd geluk bevinden zich vaak direct onder onze ogen. De eeuwenoude Japanse wijsheid leert ons het leven terug te brengen tot de kern en af en toe een stapje terug te doen, te genieten van al het moois om ons heen en te accepteren wie we zijn. Wij willen juist deze momenten benadrukken en de standaard zetten voor het leiden van een bewuste levensstijl zonder compromissen. Geniet van een energieke dag, kom tot rust in de natuur en leer de imperfecties in het leven te accepteren. Het zijn slechts voorbeelden van de echte schoonheden in het leven. Het heeft ons geïnspireerd om duurzame, verantwoorde producten te maken waar je iedere dag weer van kunt genieten. Bewustzijn is ons uitgangspunt, kwaliteit in plaats van kwantiteit. Wij genieten van de pure producten die we maken, met passie voor het productieproces en met oog voor detail. Geïnspireerd door de vanzelfsprekendheden om ons heen, ontwerpen we producten waarvan de eenvoudige stijl wordt verrijkt door subtiele texturen, rijke kleuren en verfijnde details. Het resultaat is een verfijnd, ontspannen en mooi ingericht huis.

Ons proces


Wij zorgen ervoor dat alles dat het Kayori-label draagt, wordt geproduceerd en verwerkt volgens de strengste milieunormen, onder veilige en humane omstandigheden, van de boerderij tot de fabriek en de winkel tot bij je thuis. We vertrouwen op richtlijnen zoals die zijn vastgesteld door het Fair Trade international programm, Global Organic Textile Standard (GOTS) en het Business Social Compliance Initiative (BSCI) om te garanderen dat onze producten aan deze doelen voldoen. Verantwoorde productie is niet onze enige bepalende factor. Via de verticaal geïntegreerde supply chain en het ongelooflijke ontwerpteam is Kayori in staat een ongeëvenaarde balans tussen prijs, stijl en vooral kwaliteit te bieden. Onze missie is het om bewuste consumptie aantrekkelijk en voor iedereen toegankelijk te maken

Ons product


Kayori brengt de schoonheid van natuurlijke materialen bij je thuis. We ontwerpen al onze producten met respect voor de planeet – we gebruiken natuurlijke vezels, kopen onze materialen zorgvuldig in en verwerken ze minimaal – zodat onze katoen echt aanvoelt als katoen, ons linnen aanvoelt als linnen, onze kasjmier aanvoelt als kasjmier. Geïnspireerd door textiel in al haar eenvoud, creëren we unieke, eigentijdse ontwerpen die passen bij een bewuste levensstijl. Ons textiel is rustiek en toch elegant, aanzienlijk en zacht – met de meest pure vezels en hoogwaardige constructie voor textuur en handgevoel waarvan je nog jaren plezier zult hebben.

Onze standaarden & keurmerkenVoor ons is het beschermen van de aarde een verplichting, geen bedrijfsmodel. Nog steeds wordt het overgrote deel van alle textielproducten welke wij in het dagelijks leven gebruiken op een nietverantwoorde manier vervaardigd. Wij zijn zeer betrokken bij het totale productieproces zodat onze klanten onze producten met een gerust gevoel kunnen gebruiken. Zo weet je als klant van Kayori zeker dat jouw aankoop op een verantwoorde, duurzame manier is vervaardigd zonder gebruik van schadelijke stoffen en onder goede omstandigheden voor mens, dier en omgeving. Hierdoor heeft jouw aankoop direct impact.

Om dit te kunnen waarborgen houdt Kayori zich aan certificeringen. De keurmerken geven aan dat het materiaal en het productieproces onderworpen zijn aan de eisen van toonaangevende instanties en dat er strikte controles op plaatsvinden. Kayori staat voor transparantie en openheid, vandaar dat wij de productieketen zelf nauwlettend in de gaten houden en onze klanten zo goed mogelijk proberen te informeren.

Gemaakt met de hoogste standaarden


Wij nemen onze taak in de supply chain zeer serieus. Kayori vereist dat al onze partners in de toeleveringsketen volledig voldoen aan de strengste milieu- en sociale voorschriften. We werken met veel Europese- en Aziatische fabrikanten die de REACH-normen voor chemische stoffen volgen en Oeko-Tex 100 gecertificeerd zijn, gericht op het verminderen van het chemische risico voor de menselijke gezondheid en het milieu. Zo zijn alle Kayori producten getest op schadelijke stoffen en blijven onder strenge minimum waarden.

We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk leveranciers van Global Organic Textile Standard (GOTS) -gecertificeerde producten aan te trekken. GOTS is wereldwijd het toonaangevende keurmerk voor biologische textielproductie, waarbij strikt toegezien wordt op de juiste naleving van het totale productieproces op gebied van verwerking, productie, verpakking, etikettering, handel, sociale omstandigheden en dierenwelzijn.

Naast onze betrokkenheid bij organisaties op katoenbasis, vinden we de (arbeids) omstandigheden waaronder onze producten worden vervaardigd erg belangrijk. Het BSCI keurlabel (Business Social Compliance Initiative) heeft als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren, waarbij te denken valt aan: het recht op het vormen van een vakbond, veilige werkomstandigheden en geen dwang- en kinderarbeid.

Wij zijn er trots op dat een groot deel van onze partners het Max Havelaar Fairtrade keurmerk mogen voeren. Dit keurmerk garandeert dat er is ingekocht tegen een rechtvaardige prijs en onder eerlijke handelsvoorwaarden. Vaak verdienen de boeren, die de katoen plukken, aan het begin van de keten nauwelijks genoeg om hun onkosten te kunnen dekken. Binnen de fairtrade katoen coöperaties hebben vele boeren hun levens kunnen verbeteren doordat ze beter behandeld worden op gebied van stemrecht en verdiensten.